Nijmegen en de 4 daagse

De gemeente Nijmegen ligt aan de rivier de Waal en is de oudste stad van Nederland. De romeinen hadden hier al hun nederzettingen ruim 2000 jaar geleden en noemden het Noviomagus. Nijmegen en omstreken is een prachtig gebied vlakbij de Duitse grens met een afwisselend landschap van heuvels, bossen en pittoreske dorpjes. Met uitstek daardoor zeer geschikt voor liefhebbers van wandelen. Geen wonder dus de 4daagse Nijmegen als ‘hometown’ heeft. De historie van Nijmegen en de 4 daagse gaat terug naar 1909 wanneer de eerste 4daagse georganiseerd werd. In de loop der jaren is er aan de reglementen en de organisatie natuurlijk heel veel verandert. De eerste 4daagse van Nijmegen had een kleine 300 deelnemers, de huidige 4daagse telt jaarlijks ruim 40.000 deelnemers. De deelnemers wandelen via diverse routes in de regio van Nijmegen. De start en aankomst is dagelijks op de wedren in Nijmegen.

Het 4daagse kruisje

Wanneer de 4daagse met succes volbracht is wacht de wandelaars de beloning in de vorm van het felbegeerde 4daagse kruisje, een medaille die met trots gedragen mag worden! Sinds 2010 maken wij de 4daagse bedels. 4daagse bedels zijn een mooi aandenken aan een deze unieke prestatie! De 4 daagse bedels kunnen aan de 4daagse armbanden gedragen worden, maar ook aan de bekende armbanden van Pandora en Trollbeads. Jaarlijks maken we nieuwe 4daagse bedels, vele trouwe fans sparen ze en dragen het hele jaar met trots als aandenken aan een geweldige prestatie of een mooie tijd in Nijmegen. 4daagsebedels zijn verkrijgbaar in onze WEBSHOP maar ook bij diverse VERKOOPADRESSEN in de regio Nijmegen.

De 4 daagse van Nijmegen

De 4 daagse van Nijmegen heeft al meer dan 100 jaar een aantrekkingskracht voor iedereen die van wandelen houdt. Er zijn 3 afstanden 30-40-50 kilometer. De verschillende routes lopen door de verschillende dorpen en steden rondom Nijmegen. De 4 daagse is een uniek wandelevenement. Voor vele wandelaars is het 4daagsekruis de ultieme beloning na het volbrengen van de 4 dagen wandelen in de regio Nijmegen. 

Een mooi alternatief voor het felbegeerde 4daagsekruis zijn de 4daagsebedels. Vele wandelaars sparen de 4daagse bedels aan de unieke armbanden. Op deze manier herinnert deze armband dagelijks aan dit 4daagse evenement. Een mooie beloning na deze prestatie maar ook als herinnering aan een gezellig bezoek aan de 4daagsefeesten. In bijna alle dorpen en steden op de diverse routes zijn VERKOOPADRESSEN te vinden van de 4daagsebedels, mocht u echter niet in de gelegenheid zijn om een van deze winkels te bezoeken, dan kunt u de 4 daagse bedels het hele jaar bestellen in onze WEBSHOP.

De echte bedels zijn onder meer bekend van de TV